Értékkövetés – indexálás a lakásbiztosításban

A hazai biztosítók a lakásbiztosítások esetében évente egyszer indexálják a biztosítási értékeket. Ez azt jelenti, hogy az infláció mértékével minden évben megemelik az épületünk és a benne biztosított ingóságaink értékét.

Mindez persze azzal jár, hogy a fizetendő lakásbiztosítási díjunk évről-évre emelkedik, de egyúttal értékkövető is lesz a biztosításunk, ami azért fontosabb mint a néhány ezer forintos díjemelkedés.

Az indexálásról az értesítést minimum 60 nappal az évforduló előtt meg kell kapjuk a biztosítónktól, ami azért szükséges előírás, hogy legyen időnk dönteni arról, hogy elfogadjuk-e a biztosító által javasolt értéknövelést.

Amennyiben igen, akkor nincs is teendőnk, mert “hallgatásunk” esetén érvénybe lép az új biztosítási összegünk, De ha NEM kérjük az indexálást, akkor ezt jelezni szükséges a biztosító felé, amikor is maradunk a korábbi díjon és persze biztosítási összegeken.

Blog kategóriák
Legfrissebb hírek

Kiadva - 2024. április 10 - Mitől lesz hatékonyabb a lakáskampány? A kampány tapasztalatait és a piaci szereplők jövőre vonatkozó javaslatait ebben a cikkben gyűjtöttük össze.

Kiadva - 2024. április 8 - A Pénzmosás Elleni Törvény 2024. július 1-től életbe lépő módosításának köszönhetően az életbiztosítások esetében távolról - online módon is elérhetővé válik az ügyfélelek számára a személyazonosságuk igazolása.

Kiadva - 2024. március 11 - Már közel 40 ezren választottak maguknak kedvezőbb lakásbiztosítást a március 1-óta tartó kampányban, miközben a díjszámítások száma a fél milliót is meghaladta.

Tovább az összes hírre