IMPRESSZUM - FELHASZNÁLÓI FELTÉTELEK

Tisztelt Látogató!

Oldalunk a www.holkossekbiztositast.hu használatával Ön tudomásul veszi és elfogadja az alábbiakat:

Oldalunk nem végez biztosítási alkuszi tevékenységet, biztosítási tanácsadást, biztosítási szerződésközvetítést, kártanácsadást, sem lead adást. Díjazásban egyik általunk ajánlott oldaltól sem részesülünk az adott oldalra mutató ajánlásokért. Az oldalunkon elhelyezett információk a biztosítók és alkuszcégek nyilvános, mindenki által elérhető feltételeire és termékeire/szolgáltatásaira támaszkodnak. Az egyes szerződéskötésre ajánlott online alkuszi oldalak minősítése személyes (felhasználói és biztosításszakmai) véleményünket, tapasztalatainkat és az adott alkusz oldalán található termékek általános kialakítását és szolgáltatásait, valamint piacismeretünket tükrözi.

Oldalunkon feltüntetett információk kizárólag az iránymutatást, azaz az ÁLTALÁNOS TÁJÉKOZTATÁST szolgálják. Azt, hogy Ön, hol milyen biztosítást köt és az mennyire felel meg az Ön által elvárt terméknek, minden esetben ellenőriznie kell az adott oldalon, az adott biztosítás megkötésekor.

Oldalunk a lakás, a CASCO, a KGFB és az utasbiztosítások esetében a „hol kössek?” témában kíván iránymutatást adni, azáltal, hogy a népszerűbb alap és kiegészítő biztosítások esetében felsorolja és bemutatja azt, hogy az egyes biztosításokat mely biztosítók és mely alkuszok oldalán lehet megkötni. Felsorolásunk nem teljes. Elsősorban a vezető biztosítók és alkuszok termékeit mutatjuk be, törekedve a teljességre, de nem teljes körűen.

Oldalunk kizárólag magánszemélyeknek szóló, un. lakossági és kizárólag az ONLINE TÉRBEN ELÉRHETŐ biztosítások (személygépjárművekre vonatkozó -kötelező gépjármű felelősségbiztosítás és -CASCO biztosítások, illetve -utas és -lakásbiztosítások (családi ház, nyaraló és lakás)) tekintetében tartalmaz információkat.

Egyes általunk ajánlott oldalakon - az ajánlott oldal felépítéséből fakadóan - több biztosítási termék közül kell kiválasztania az Ön által keresett terméket, kérjük, erre figyeljen oda.

Kiemelten fontos, hogy biztosítási szerződéskötésre az oldalunkon feltüntetett tájékoztató információk - azok összesített és általános jellege miatt - nem alkalmasak, ezekre hivatkozni nem lehet! Fontos továbbá, hogy az egyes biztosítók és alkuszcégek a lakás-, a CASCO- és az utasbiztosítások tekintetében esetenként több, egymástól eltérő tartamú (szintű) termékcsomagot is forgalmaznak, egymástól eltérő tartalommal. Oldalunkon feltüntetett információk általában, de nem kizárólagosan a legnagyobb fedezeti tartalmú csomagokra vonatkoznak. Amennyiben nem a legnagyobb csomagot választja, akkor különösképp ellenőrizze, hogy az adott biztosítási fedezet benne van-e az Ön által választandó (kisebb) csomagban.

Az egyes biztosítási termékekről szóló leírásainknak nem célja, hogy egyes biztosítások konkrét és részletes, biztosítónkénti feltételeit (tartalmát, kártérítési szintjeit, limitjeit, kizárásait, stb.) bemutassák.

A biztosítók egymástól eltérő alap- és különös feltételei miatt, az egyes biztosítás típusok leírásánál oldalunk egy összesített, általános leírást tesz közzé, mely leírás azonban jellegénél fogva (rövid, rövidített, összesített tájékoztató összefoglaló), nem vehető figyelembe biztosítási feltételként. Ezen felül, mivel az egyes biztosítások és kiegészítő biztosítások nem minden biztosítótársaság ajánlatában szerepelnek egyaránt vagy más azok elnevezése és/vagy tartalmukban is eltérőek, ezért oldalunkon összefoglaló elnevezéseket alkalmazunk.

Az egyes biztosítótársaságok által kínált biztosítások és kiegészítő biztosítások konkrét fedezetei mindezek miatt eltérhetnek és általában el is térnek, mind az összefoglaló elnevezésben, mind pedig az elnevezéshez tartozó magyarázatban foglaltaktól. Ezért KIEMELTEN FONTOS, hogy felhasználóink az ajánlott oldalakon a konkrét szerződéskötések alkalmával figyeljenek arra, hogy olyan szerződést/biztosítót vagy alkusztársaságot válasszanak, ahol az adott biztosítás, kiegészítő biztosítás (vagy díjmentes fedezet) az adott oldalon/termékben elérhető, illetve annak feltételei a felhasználó igényeit kielégítik.

A biztosítók és alkuszok oldalaira mutató linkek nem minden esetben mutatnak (mutathatnak) az Ön által keresett konkrét termékre, mivel a biztosítók/alkuszok oldalain egyes termékcsoportok összefoglaló név alatt és vagy közös kalkulátor folyamatban szerepelnek és nem pedig önálló termékként. Ezért mindig legyen arra figyelemmel, hogy az oldalon elérhető azonos típusú, de különböző kockázatokra kiterjedő termékek - összefoglaló néven szereplő termékek, közös kalkulátorokban lévő termékek, stb. - esetén az Önnek megfelelőt válassza ki a folyamat során! Például, de nem kizárólagosan az utasbiztosítások esetében Önnek kell megjelölnie, hogy sí, vagy búvár, stornó vagy egyéb biztosítást szeretne vagy a CASCO termékek oldalon Önnek kell megkeresnie az adott verziójú, típusú CASCO-t, illetve a kiegészítő biztosításokat is Önnek kell kiválasztania az alaptermék megkötése közben, ha mondjuk lakásbiztosítás mellé kiegészítő duguláselhárítás biztosítást szeretne. Amennyiben nem talál valamely terméket, vagy nem biztos abban, hogy az adott termék, kiegészítő biztosítás benne van az Ön által választott termékben, csomagban – minden esetben forduljon az oldal üzemeltetőjéhez, az adott alkuszhoz vagy biztosítóhoz. Ugyan így, ha nem biztos abban, hogy egy adott termék az átirányított oldalon megfelel az Ön igényeinek, minden esetben az általunk ajánlott oldal üzemeltetőjéhez kell aktuális információkért fordulnia!

Az egyes biztosítási típusok esetében nem tüntetjük fel oldalunkon, hogy az adott biztosítást kinek kell megkötnie, ki lehet, illetve ki lesz az adott szerződés biztosítottja, továbbá nem jelezzük az egyes biztosítások területi hatályát, kártérítésének mértékét, -felső határát és az önrész esetleges mértékét sem. Ezen információkról - a konkrét biztosító/termék/szolgáltatás választásakor – kizárólag az általunk ajánlott oldalakon tájékozódhat.

Az oldalunkon feltüntetett alkuszok és biztosítók szolgáltatásainak mennyiségi felsorolásával az egyes szolgáltatók digitális és szolgáltatási fejlettségét kívánjuk bemutatni. Ezen felsorolások összesítve és nem terméktípusonként adják meg, milyen szolgáltatásokat kínálnak általában az online felületeiken az adott szolgáltatók. Ezen összesített szolgáltatások nem minden - az adott szolgáltató által kínált - biztosítás esetén vehetők igénybe. Az egyes biztosítók és alkuszok neve mellett feltüntetett szolgáltatások tehát nem minden biztosításra vonatkoznak egyaránt. Ezért kérjük, hogy a szerződéskötéskor az adott szerződéshez kapcsolódó konkrét szolgáltatásokat az alkuszi és/vagy biztosítói oldalakon szintén ellenőrizze! Egyes feltüntetett szolgáltatások eléréséhez szerződés/ügyfélfiók/regisztráció/bejelentkezés vagy egyéb feltétel teljesítése szükséges.

Az alkuszi összehasonlító oldalakra átirányító linkek az egyes alkuszok termékenkénti (lakás, utas, CASCO és KGFB) díjszámító oldalaira mutatnak, ahol az adott alkusz üzleti modelljének függvényében kalkulálhat, választhat alap vagy kiegészítő terméket és szolgáltatást, tehát ezen oldalakon is körültekintően és a fentiekben leírtaknak megfelelően járjon el és figyeljen arra, hogy a díjszámítás során előfordulhat, hogy egyes termékekre valamiért nem ad ajánlatot az alkusz rendszere, ez esetben olvassa el az oldalon megjelenő tájékoztatást vagy forduljon az alkuszi oldal üzemeltetőjéhez.

Szakértő válaszol rovatunkban konkrét biztosítási szerződésekkel és káreseményekkel kapcsolatban nem tudunk látogatóink segítségére lenni. Az általunk írtak „általában” válaszolják meg a feltett kérdések témáját. Ezen válaszok az orientációt szolgálják, amelyek alapján nem lehet konkrét kárügyekben és vagy szerződések kötésének ügyében dönteni/eljárni. Minden esetben az általunk javasolt alkuszi és biztosítói oldalakon feltüntetett aktuális, egyedi információk és az ott kötött konkrét szerződések feltételei az irányadóak és az oldalak üzemeltetőihez kell a konkrét kérdésekkel, problémákkal fordulnia.

Tudástárunkban az általunk legfontosabb információkat tesszük közre, az ott leírtak személyes véleményünket tükrözik. Tudástárunkban lévő “biztosítások és eseményeik” részben nem minden biztosító és nem minden módozat biztosítási eseményei kerülnek leírásra. Ez is csak általános tájékoztatás az adott biztosítási események, például “Tűz” vagy “Vihar” károk biztosítási piacon alkalmazott általános definíciójáról. Ezektől a megfogalmazásoktól a biztosítók eltérhetnek és el is térnek, ezért Ön minden esetben tájékozódjon adott biztosítási szerződés megkötése előtt a pontos meghatározásokról, feltételekről. “Lakásbiztosítási események” leírásunk elsősorban az MNB MFO biztosításának eseményeit és leírását tartalmazza.

Az egyes biztosítók/alkuszi szolgáltatók által kínált biztosítások „hol kössek” információit társaságunk frissíti, de ettől függetlenül előfordulhat, hogy egyes termékek (akár csak időlegesen) nem érhetőek el az adott biztosító vagy szolgáltató kínálatában vagy azok változáson estek át, mely oldalunkon még nem került átvezetésre. Az is előfordulhat, hogy bár az adott oldalon általában kapható valamely biztosítási termék, de az oldal épp nem ad ajánlatot egy adott termékre. Ilyen esetben vagy technikai vagy üzleti problémáról/megfontolásról van szó, de az is elképzelhető, hogy az Ön paramétereire az adott biztosítás egyszerűen nem elérhető, vagyis a biztosító a kockázatvállalási irányelveiben foglaltak miatt nem ad ajánlatot Önnek. Ilyen esetben is az adott alkuszi/biztosítói oldal üzemeltetőjéhez kell fordulnia.

Az egyes biztosításokhoz tartozó konkrét információkat a vonatkozó jogszabályok alapján az általunk ajánlott oldalakon való szerződéskötések alkalmával lehet és kell Önnek konkrétan megismernie és elfogadnia és ezeket a biztosítási szerződés megkötésekor minden esetben Önnek kell ellenőriznie! Oldalunk nem vállal felelősséget az Ön által megkötött biztosítási szerződések tartalmáért, feltételeiért, annak Ön számára való megfelelősségéért, pusztán segítséget adunk az igényének megfelelő biztosítás könnyebb eléréséhez.

Jó böngészést kívánunk!

A Holkössek Csapata

Együttműködésben a Biztosítási Elemző Központtal

Legfrissebb hírek

Kiadva - 2024. június 12 - A hazai biztosítási szektor jelenleg alacsony, illetve közepes szintű digitalizációval bír. Ennek gyors megváltoztatása a mesterséges intelligenciának köszönhetően most nem csak elérhetővé, de szükségszerűvé is vált! A BEK elemzése hiánypótló a témában...

Kiadva - 2024. április 10 - Mitől lesz hatékonyabb a lakáskampány? A kampány tapasztalatait és a piaci szereplők jövőre vonatkozó javaslatait ebben a cikkben gyűjtöttük össze.

Kiadva - 2024. április 8 - A Pénzmosás Elleni Törvény 2024. július 1-től életbe lépő módosításának köszönhetően az életbiztosítások esetében távolról - online módon is elérhetővé válik az ügyfélelek számára a személyazonosságuk igazolása.

Tovább az összes hírre