2024 márciusában soron kívül lecserélheti meglévő lakásbiztosítását!

A Gazdaságfejlesztési Minisztérium által az elmúlt év végén beígért versenyélénkítő lépések közül elsőként a lakásbiztosításokhoz nyúlt a kormány.

A törvénymódosítás eredményeképp minden lakásbiztosítás - a tényleges évfordulójától függetlenül - felmondható lesz március hónapban, a hónap végére. Ezt elsőként 2024-ben tehetik majd meg a lakástulajdonosok.

Azért “elsőként 2024-ben”, mert a verseny élénkítést célzó márciusi kampány ezentúl minden évben meg lesz „tartva”. Vagyis 2024-től kezdve minden évben lesz lakásbiztosító váltási kampány, ahol kalkulálhatunk, megismerhetjük a biztosítók nekünk szóló - és egymással versengő – ajánlatait. Felmondhatunk, biztosítót válthatunk és persze spórolhatunk.

A „minden” lakásbiztosítás kifejezés pedig szó szerint értendő, vagyis a március 31-re szóló felmondást a biztosítók minden lakástulajdonostól (még a hitellel terhelt lakások tulajdonosaitól is) kötelesek elfogadni még akkor is, ha az adott szerződés évfordulója még nem érkezett el.

Ez a soron kívüliség biztosítja, hogy senki se maradjon ki a „Lakásbiztosítás 2024” nagy eseményeiből!

Itt találja azokat az oldalakat, ahol majd díjat tud kalkulálni >>

Blog kategóriák
Legfrissebb hírek

Kiadva - 2024. június 12 - A hazai biztosítási szektor jelenleg alacsony, illetve közepes szintű digitalizációval bír. Ennek gyors megváltoztatása a mesterséges intelligenciának köszönhetően most nem csak elérhetővé, de szükségszerűvé is vált! A BEK elemzése hiánypótló a témában...

Kiadva - 2024. április 10 - Mitől lesz hatékonyabb a lakáskampány? A kampány tapasztalatait és a piaci szereplők jövőre vonatkozó javaslatait ebben a cikkben gyűjtöttük össze.

Kiadva - 2024. április 8 - A Pénzmosás Elleni Törvény 2024. július 1-től életbe lépő módosításának köszönhetően az életbiztosítások esetében távolról - online módon is elérhetővé válik az ügyfélelek számára a személyazonosságuk igazolása.

Tovább az összes hírre