A 2024-es lakásbiztosító váltás várható hatásai és a jogalkotó szándékai

A Gazdaságfejlesztési Minisztérium szándéka (erősebb verseny, jobban érvényesülő ügyfélérdek, ötven százalék feletti magyar tulajdon a hazai biztosítókban, a korábbi „rossz” sémák lebontása és dinamikus jövőbeni növekedés) egyértelmű és erős.

Ezt mi sem bizonyítja jobban, minthogy a magyar biztosításügy élénkítése - Kovács Zsolt személyében - külön miniszteri biztost is kapott.

Az egyik első intézkedéskét bejelentett lakásbiztosító váltási kampány (melyet várhatóan egyéb intézkedések is követni fognak az öngondoskodás, az agrár- és egészségbiztosítások területén) 2024 márciusában meg fogja mutatni, milyen gyakorlati eredmények várhatóak egy ilyen intézkedéstől.

Az már most látszik, hogy a piac komolyan készül a versenyre és márciusban a biztosítók, alkuszok és ügynökök hatalmas munkát és ügyfél kiszolgálást kell megvalósítsanak, jelentős hirdetési pénzek elköltése mellett. A kampány a bevételek realizálása mellett a média érdeklődését is ki fogja váltani, vagyis a március hónap a lakásbiztosító váltásról fog szólni 2024-be (is).

Blog kategóriák
Legfrissebb hírek

Kiadva - 2024. április 10 - Mitől lesz hatékonyabb a lakáskampány? A kampány tapasztalatait és a piaci szereplők jövőre vonatkozó javaslatait ebben a cikkben gyűjtöttük össze.

Kiadva - 2024. április 8 - A Pénzmosás Elleni Törvény 2024. július 1-től életbe lépő módosításának köszönhetően az életbiztosítások esetében távolról - online módon is elérhetővé válik az ügyfélelek számára a személyazonosságuk igazolása.

Kiadva - 2024. március 11 - Már közel 40 ezren választottak maguknak kedvezőbb lakásbiztosítást a március 1-óta tartó kampányban, miközben a díjszámítások száma a fél milliót is meghaladta.

Tovább az összes hírre