Felelősségbiztosítás a lakásbiztosításban

Felelősségbiztosítás általában az általunk, vagy velünk egy háztartásban élő családtagjaink által okozott károk esetére nyújt fedezetet, ha a vétlen károkozásunk során valaki megsérül vagy anyagi kárt szenved, mely esetekben támaszkodhatunk a felelősség biztosításunkra.

Míg a lakásbiztosításokba foglalt felelősségbiztosítás korábban a lakás, ház üzemeltetőjének minőségében okozott károkat fizette helyettünk, mára ez a fedezeti elem jelentős mértékben kiteljesedett. Ma már olyan esetekben is fizet, amikor magánemberként (persze nem gépjárművel közlekedve, mert arra ott a gépjármű kötelező felelősségbiztosítás) okozunk kárt valaki másnak lakásunkon kívül Magyarországon, vagy akár még külföldön is. Ezen felül a felelősségbiztosítás kiterjedhet a család tagjaira is, mint például a kiskorú gyermekünk által okozott károkra.

Attól függően, hogy a lakásbiztosításba beköthető felelősségbiztosítás pontosan milyen elemeket tartalmaz, számos helyzetben számíthatunk a biztosító segítségére. A felelősségbiztosítási részek a lakásbiztosításban több elemből is állhatnak, lehet általános, de speciális felelősség is, amire biztosítást kötünk (például: a kerékpáros felelősség). Fontos, hogy megismerkedjünk a választható felelősségbiztosítási elemekkel és azok feltételeivel, a különböző számunkra ajánlott lakásbiztosítások esetében. Erre elgendő információt és segítséget kaphatunk az online térben.

Értelemszerűen igen hasznos, ha a felelősségi kockázatainkat a lakásbiztosítás megkötésével együtt biztosíthatjuk, hiszen így egy szerződés keretében letudhatjuk az otthonunk biztonságát és egy esetleges károkozás következményeinek anyagi védelmét.

Lakásbiztosítások felelősségbiztosítási elemekkel >>

Blog kategóriák
Legfrissebb hírek

Kiadva - 2024. június 12 - A hazai biztosítási szektor jelenleg alacsony, illetve közepes szintű digitalizációval bír. Ennek gyors megváltoztatása a mesterséges intelligenciának köszönhetően most nem csak elérhetővé, de szükségszerűvé is vált! A BEK elemzése hiánypótló a témában...

Kiadva - 2024. április 10 - Mitől lesz hatékonyabb a lakáskampány? A kampány tapasztalatait és a piaci szereplők jövőre vonatkozó javaslatait ebben a cikkben gyűjtöttük össze.

Kiadva - 2024. április 8 - A Pénzmosás Elleni Törvény 2024. július 1-től életbe lépő módosításának köszönhetően az életbiztosítások esetében távolról - online módon is elérhetővé válik az ügyfélelek számára a személyazonosságuk igazolása.

Tovább az összes hírre