Hogyan válasszuk ki a megfelelő lakásbiztosítást?

A lakásbiztosítás egy igazán klasszikus biztosítás. Azért mondjuk ezt, mert esetében érvényesülnek leginkább a biztosítás alapelvei. Biztosítást ugyanis azokra a károkra kell kössünk, amelyek ellen önerőből nem tudunk védekezni, vagyis bekövetkezésük esetén olyan nagy kárt okoznának számunkra, ami általunk „zsebből”, már nem finanszírozható.

A lakásbiztosítás esetében nekünk kell eldöntenünk, hogy mely biztosítási események, fedezetek a legfontosabbak számunkra, de ahogy fentebb is írtuk, általánosságban elmondható, hogy a nagy károkhoz vezető káresemények a legfontosabbak. Ezek biztosítása (maradéktalanul bene vannak-e az adott lakásbiztosításban?), feltételei és ára határozza meg, hogy melyik biztosítást érdemes választanunk.

Elsősorban tehát ezeket vegyük figyelembe, amikor lakásbiztosítást választunk, a kiegészítő eseményekre szóló fedezetek csak ezek után és kevesebb súllyal következzenek, de természetesen ezekre a kiegészítő biztosításokra is fordítsunk azért figyelmet (az ingatlanunkhoz és életmódunkhoz mérten szükséges mértékben és tartalommal).

A számunkra optimális biztosítás kiválasztásához a segítséget az alkuszok és a biztosítók oldalain, kalkulátoraikban is találunk, de összehasonlítást csak az alkuszok, illetve az MNB oldalán adnak.

Egy jól körüljárt lakásbiztosítással elkerülhetjük, hogy a károk alapjaiban rengessék meg az anyagi helyzetünket. A kockázatoknak a biztosítótársaságra történő áthárításával biztonságot teremthetünk önmagunk és családunk számára, valamint hiteles lakás, ház, nyaraló esetén is megfelelhetünk a bank által előírt biztosítottsági előírásoknak.

Blog kategóriák
Legfrissebb hírek

Kiadva - 2024. június 12 - A hazai biztosítási szektor jelenleg alacsony, illetve közepes szintű digitalizációval bír. Ennek gyors megváltoztatása a mesterséges intelligenciának köszönhetően most nem csak elérhetővé, de szükségszerűvé is vált! A BEK elemzése hiánypótló a témában...

Kiadva - 2024. április 10 - Mitől lesz hatékonyabb a lakáskampány? A kampány tapasztalatait és a piaci szereplők jövőre vonatkozó javaslatait ebben a cikkben gyűjtöttük össze.

Kiadva - 2024. április 8 - A Pénzmosás Elleni Törvény 2024. július 1-től életbe lépő módosításának köszönhetően az életbiztosítások esetében távolról - online módon is elérhetővé válik az ügyfélelek számára a személyazonosságuk igazolása.

Tovább az összes hírre