Lakásbiztosítás hitelfelvételhez

Hitelfelvétel esetén általában előírt a lakásbiztosítási szerződés megléte. Az ilyen lakásbiztosítások megkötése annyiban más, mint a normál lakás- vagy házbiztosításoké, hogy a hitelnyújtó bankot meg kell jelölnünk, mint kedvezményezettet. Ez azt fogja eredményezni, hogy kár esetén a kártérítés a hitelnyújtót illeti. Ennek azonban a gyakorlatban csak totálkár esetén van jelentősége (vagy ha elmaradunk a törlesztőrészletekkel), mert a részkárok (például csőtörés, beázás, betörés) esetén a hitelnyújtó általában lemond a kártérítésről a mi javunkra.

Érdemes még tudni, hogy a bankok általában le vannak szerződve egy-egy biztosítóval, annak érdekében, hogy a hitel kihelyezésekor előírt lakásbiztosítást ott helyben, náluk tudjuk megkötni. Erről azt érdemes tudni, hogy ennek megkötése nem kötelező számunkra, nyugodtan választhatunk magunknak „saját” biztosítót, ami általában olcsóbb, mint amit a bank ajánl.

Blog kategóriák
Legfrissebb hírek

Kiadva - 2024. június 12 - A hazai biztosítási szektor jelenleg alacsony, illetve közepes szintű digitalizációval bír. Ennek gyors megváltoztatása a mesterséges intelligenciának köszönhetően most nem csak elérhetővé, de szükségszerűvé is vált! A BEK elemzése hiánypótló a témában...

Kiadva - 2024. április 10 - Mitől lesz hatékonyabb a lakáskampány? A kampány tapasztalatait és a piaci szereplők jövőre vonatkozó javaslatait ebben a cikkben gyűjtöttük össze.

Kiadva - 2024. április 8 - A Pénzmosás Elleni Törvény 2024. július 1-től életbe lépő módosításának köszönhetően az életbiztosítások esetében távolról - online módon is elérhetővé válik az ügyfélelek számára a személyazonosságuk igazolása.

Tovább az összes hírre