MFO egyedi előnyei és fogyasztóbarátsága

A Magyar Nemzeti Bank, a Minősített Fogyasztóbarát Otthonbiztosítást úgy alkotta meg, hogy figyelembe vette a családbarát, zöld és digitális szempontokat is. Az MFO termékek esetében az MNB a kárhányadot (a veszélyközösség szintjén) minimum 50%-ban határozta meg, vagyis ha kedvező az MFO termék kárhányada egy adott biztosítónál, akkor díjat kell csökkentenie a termékénél, vagyis extra profitra az MFO esetében nem lehet szert tenni.

Ezek mellett az MNB az alap és egyes kiegészítő kockázatok meglétét és azok bizonyos, konkrét feltétel szövegeit is meghatározta, így biztosítva, hogy a fogyasztók, vagyis a lakásbiztosítások szerződői mindenkor ugyan azt a feltételt és minőséget kapják MFO címén. Ennek érdekében a kárrendezés tekintetében is szigorú szabályokat ír elő az MNB, a terméket kínáló biztosítótársaság részére, a kár rendezésének minimális időn belül történő meghatározásával.

MFO alap kockázatok >>

MFO alap kiegészítő kockázatok >>

Blog kategóriák
Legfrissebb hírek

Kiadva - 2024. június 12 - A hazai biztosítási szektor jelenleg alacsony, illetve közepes szintű digitalizációval bír. Ennek gyors megváltoztatása a mesterséges intelligenciának köszönhetően most nem csak elérhetővé, de szükségszerűvé is vált! A BEK elemzése hiánypótló a témában...

Kiadva - 2024. április 10 - Mitől lesz hatékonyabb a lakáskampány? A kampány tapasztalatait és a piaci szereplők jövőre vonatkozó javaslatait ebben a cikkben gyűjtöttük össze.

Kiadva - 2024. április 8 - A Pénzmosás Elleni Törvény 2024. július 1-től életbe lépő módosításának köszönhetően az életbiztosítások esetében távolról - online módon is elérhetővé válik az ügyfélelek számára a személyazonosságuk igazolása.

Tovább az összes hírre