Mi az Ön teendője, hogyan válthat lakásbiztosítót a 2024-es kampányban?

Először is azt kell tudnia, hogy a meglévő lakás-, házbiztosítása lecserélhető lesz-e 2024 márciusában. A válasz, hogy igen, mindenképpen! A biztosítást ugyanis azok is felmondhatják és más társaságnál köthetik meg, akiknek nincs épp évfordulója, vagy lakásbiztosításuk hitelhez van kötve.

A második fontos tudnivaló, hogy nehéz lenne elfeledkeznie a váltás lehetőségéről, mivel a médiakampány mellett, az Ön jelenlegi lakásbiztosítójának is hivatalos értesítést kell majd küldenie az Ön részére. Ebben a biztosítója majd felhívja figyelmet a rendkívüli váltási lehetőségre és közli a pontos határidőket is.

Miután ezen információk eljutnak Önhöz, Önnek az lesz a teendője, hogy megismerje a 13 lakásbiztosító Önnek szóló ajánlatait. Azt, hogy hol tudja megtekinteni az aktuális lakásbiztosítási ajánlatokat, mely összehasonlító (alkuszi vagy Nemzeti Banki) és mely direkt biztosítói oldalakat érdemes felkeresnie a lakásbiztosítási díjkalkulációjának elkészítése érdekében, oldalunkon egyszerűen megtalálja azokat az oldalakat, ahol majd díjat tud kalkulálni >>

A kalkulációk elvégzése után - amennyiben biztosítót szeretne váltani - kezdeményeznie kell az új biztosítás megkötését és a korábbi szerződés megszüntetését. Ez utóbbihoz az alkuszi oldalakon kaphat segítséget, míg ha új szerződésének megkötését közvetlenül a választott új biztosító oldalán kezdeményezi, a felmondásról Önnek magának kell gondoskodnia korábbi biztosítója felé.

Blog kategóriák
Legfrissebb hírek

Kiadva - 2024. június 12 - A hazai biztosítási szektor jelenleg alacsony, illetve közepes szintű digitalizációval bír. Ennek gyors megváltoztatása a mesterséges intelligenciának köszönhetően most nem csak elérhetővé, de szükségszerűvé is vált! A BEK elemzése hiánypótló a témában...

Kiadva - 2024. április 10 - Mitől lesz hatékonyabb a lakáskampány? A kampány tapasztalatait és a piaci szereplők jövőre vonatkozó javaslatait ebben a cikkben gyűjtöttük össze.

Kiadva - 2024. április 8 - A Pénzmosás Elleni Törvény 2024. július 1-től életbe lépő módosításának köszönhetően az életbiztosítások esetében távolról - online módon is elérhetővé válik az ügyfélelek számára a személyazonosságuk igazolása.

Tovább az összes hírre