Mi is az az MFO vagy Minősített Fogyasztóbarát Otthonbiztosítás?

Az MFO, azaz a Minősített Fogyasztóbarát Otthonbiztosítás, a Magyar Nemzeti Bank által 2021-22-ben életre hívott lakásbiztosítási (és ház, nyaraló biztosítási) termék, mely az érték- és szolgáltatás alapú biztosításra kívánja helyezni a hangsúlyt.

Az MFO-t, a fogyasztóbarát lakáshitel mintájára készítették. Az MFO ezért olyan az MNB által kitalált és a biztosítók számára ajánlott termékfajta, ahol a cél az, hogy minél szélesebb körű, közérthető és áttekinthető biztosítási feltételekkel, egyszerű és gyors ügyintézés mellett, „ügyfélbarát” kárrendezést is magukba foglaló lakásbiztosítások kerüljenek kiajánlásra a magyar fogyasztók számára.

Az MFO lakásbiztosítás már köthető az alkuszok, biztosítók oldalain >>

MNB tájékoztatása az MFO ról >>

Blog kategóriák
Legfrissebb hírek

Kiadva - 2024. június 12 - A hazai biztosítási szektor jelenleg alacsony, illetve közepes szintű digitalizációval bír. Ennek gyors megváltoztatása a mesterséges intelligenciának köszönhetően most nem csak elérhetővé, de szükségszerűvé is vált! A BEK elemzése hiánypótló a témában...

Kiadva - 2024. április 10 - Mitől lesz hatékonyabb a lakáskampány? A kampány tapasztalatait és a piaci szereplők jövőre vonatkozó javaslatait ebben a cikkben gyűjtöttük össze.

Kiadva - 2024. április 8 - A Pénzmosás Elleni Törvény 2024. július 1-től életbe lépő módosításának köszönhetően az életbiztosítások esetében távolról - online módon is elérhetővé válik az ügyfélelek számára a személyazonosságuk igazolása.

Tovább az összes hírre