Mire jó a lakásbiztosítás és mikor van rá szükségünk?

Szerencsére a lakásbiztosítás fontosságát, ma már nem igen kell hangsúlyozni. Mindenki tudja, hogy a lakás, ház, nyaraló általában a legnagyobb értékű vagyontárgyunk, aminek pótlása általában akkora terhet róna a lakás tulajdonosára, amit hosszú évek, ha nem egy egész élet munkájával lehetne csak újrateremteni.

Mivel a lakás, ház, nyaraló számos kárt szenvedhet el, a napjainkban egyre szélsőségesebbé váló időjárási körülmények miatt, a biztosításáról - ami a család otthonát biztosítja, óvja - illik megfelelően gondoskodni. Milyen fedezetekre van leginkább szükségünk?

  • Saját családi ház esetén az elemi csapások és a tűz jelenthetik a legnagyobb gondot
  • Lakás esetén ezekhez jön még a többi lakónak okozható (un. felelősségi) károk
  • Bérlemény esetén, a bérleménybe bevitt vagyontárgyaink, illetve a felelősség a bérbeadóval szemben, ami (lakás)biztosítási védelmet igényel
  • Bérbeadóként pedig, a kiadásra kerülő épület és a bérbe adott bútorok, eszközök képviselnek jelentős értéket

A lakásbiztosítás ezen felül kötelező jelleggel is köthető, amikor például hitelt veszünk fel a az ingatlanra, ahol a bank előírja számunkra ezt a típusú védelmet. A lakásbiztosításokkal biztosítható káresemények széles skálán mozognak.

A lakásbiztosítás fontosabb biztosítási eseményeinek megismeréséhez kattintson ide >>

Blog kategóriák
Legfrissebb hírek

Kiadva - 2024. június 12 - A hazai biztosítási szektor jelenleg alacsony, illetve közepes szintű digitalizációval bír. Ennek gyors megváltoztatása a mesterséges intelligenciának köszönhetően most nem csak elérhetővé, de szükségszerűvé is vált! A BEK elemzése hiánypótló a témában...

Kiadva - 2024. április 10 - Mitől lesz hatékonyabb a lakáskampány? A kampány tapasztalatait és a piaci szereplők jövőre vonatkozó javaslatait ebben a cikkben gyűjtöttük össze.

Kiadva - 2024. április 8 - A Pénzmosás Elleni Törvény 2024. július 1-től életbe lépő módosításának köszönhetően az életbiztosítások esetében távolról - online módon is elérhetővé válik az ügyfélelek számára a személyazonosságuk igazolása.

Tovább az összes hírre