Mit kell tudni a 2024-es lakásbiztosító váltási kampányról?

Egy friss törvénymódosításnak köszönhetően 2024. március 1. és március 31-e között minden magyar lakásbiztosítás soron kívül felmondható (és lecserélhető) lesz(!) függetlenül az egyes biztosítások valós évfordulójától.

Ez a gyakorlatban átfogó lakásbiztosító váltási kampányt jelent, amit leginkább a 2000-es évek kötelező gépjármű felelősségbiztosító váltási kampányaihoz hasonlítható.

A kampányban a lakásbiztosítással rendelkező minden lakástulajdonos érintett lesz és biztosítójuk, alkuszuk vagy üzletkötők által mindannyian meg lesznek keresve.

A kampány célja, hogy ráirányítsa a figyelmet a lakásbiztosítások áraira és szolgáltatásaira, versenyt generáljon a mára kissé beállt lakásbiztosítási piacon és végeredményben minden lakás (családi ház, telek-nyaraló) tulajdonos jobb és olcsóbb biztosításhoz jusson ezáltal.

Az egyes lakásbiztosítások szerződőinek azonban maguknak kell eljárniuk a kampányban annak érdekében, hogy ellenőrizzék aktuális díjaikat, megismerjék a többi biztosító ajánlatát és kezdeményezzék a régi biztosításuk felmondását és az új szerződés megkötését. A váltás természetesen nem lesz kötelező, mint ahogy a lakásbiztosítási díjkalkuláció, díjak ellenőrzése sem, de aki jobb, olcsóbb lakásbiztosítást szeretne, annak mindenképpen ajánlott lesz az aktivitás.

Merre induljon? Itt találja azokat az oldalakat, ahol majd díjat tud kalkulálni >>

Blog kategóriák
Legfrissebb hírek

Kiadva - 2024. április 10 - Mitől lesz hatékonyabb a lakáskampány? A kampány tapasztalatait és a piaci szereplők jövőre vonatkozó javaslatait ebben a cikkben gyűjtöttük össze.

Kiadva - 2024. április 8 - A Pénzmosás Elleni Törvény 2024. július 1-től életbe lépő módosításának köszönhetően az életbiztosítások esetében távolról - online módon is elérhetővé válik az ügyfélelek számára a személyazonosságuk igazolása.

Kiadva - 2024. március 11 - Már közel 40 ezren választottak maguknak kedvezőbb lakásbiztosítást a március 1-óta tartó kampányban, miközben a díjszámítások száma a fél milliót is meghaladta.

Tovább az összes hírre