Váltson kedvezőbbre vagy jobbra - Lakásbiztosítási kampány márciusban!

A márciusi, soron kívüli lakásbiztosítás váltási kampány három féle lehetőséget kínál a lakásbiztosítással rendelkezők számára.

A díjak összehasonlítása esetén - melyet mindenképpen érdemes elvégezni - megtudhatják, hogy van-e kedvezőbb biztosítási ajánlat a piacon a jelenlegi biztosítójuk által kínáltnál. Amennyiben nincs, akkor egyszerű a helyzet, hiszen maradhatnak jelenlegi biztosítójuknál.

Ha viszont a díjkalkuláció során találnak olcsóbbat, akkor érdemes megfontolni a biztosítóváltás lehetőségét. Akkor is érdemes lehet váltani, ha árban ugyan nem, de a kínált szolgáltatások tekintetében találnak jobbat és természetesen az a legjobb eset, ha olcsóbb és jobb is lesz a biztosításuk, mely esetben szintén „kötelező” a lakásbiztosító váltás.

Fontos tudni, hogy a lakás- és házbiztosítás esetében a biztosítási összegek is kulcsszerepet játszanak egy adott szerződés megítélésében. Figyelni kell tehát arra, hogy a meglévő és az új biztosítást - melyet a kalkuláció során majd megismerünk - ne csak az áruk, de a biztosított összegek tekintetében is összevessük.

Itt elsősorban a négyzetméter árak és az ingóság értékek játszanak szerepet, ami álljon itt egy példa: Egy 100 m2-es, négyzetméterenként 500 ezer forintra biztosított lakás éves biztosítási díja nem baj, ha kétszer annyiba kerül, mint egy 250 ezer forintra szóló lakásbiztosításé, de fordítva mindez már komoly problémát jelenthet.

Az ár / érték arányra kell tehát figyelnünk a 2024 március 1 és 31 között sorra kerülő lakásbiztosító váltási kampányban, ahol a díjkalkulátorok által bemutatott ajánlatok tartalmi - azaz szolgáltatásainak - összehasonlítására is kapunk segítséget az alkuszi oldalakon.

Itt találja azokat az oldalakat, ahol majd díjat tud kalkulálni >>

Blog kategóriák
Legfrissebb hírek

Kiadva - 2024. június 12 - A hazai biztosítási szektor jelenleg alacsony, illetve közepes szintű digitalizációval bír. Ennek gyors megváltoztatása a mesterséges intelligenciának köszönhetően most nem csak elérhetővé, de szükségszerűvé is vált! A BEK elemzése hiánypótló a témában...

Kiadva - 2024. április 10 - Mitől lesz hatékonyabb a lakáskampány? A kampány tapasztalatait és a piaci szereplők jövőre vonatkozó javaslatait ebben a cikkben gyűjtöttük össze.

Kiadva - 2024. április 8 - A Pénzmosás Elleni Törvény 2024. július 1-től életbe lépő módosításának köszönhetően az életbiztosítások esetében távolról - online módon is elérhetővé válik az ügyfélelek számára a személyazonosságuk igazolása.

Tovább az összes hírre