Kiegészítő Maradvány Plusz biztosítás

Maradvány Plusz kiegészítő biztosítás akár hasznos is lehetne, mert amikor CASCO-ra biztosított gépjárművünk totálkárt szenved és már nem megjavítható, akkor a ronccsal is kezdenünk kell valamit (általában el szeretnénk adni). Ez a kiegészítő biztosítás azt kínálja fel, hogy ilyen esetben a biztosító segítséget nyújt a roncs (a maradvány) általunk történő értékesítésében. Egyes biztosítók ugyanakkor szerződött partnerrel rendelkeznek, aki a biztosító kárszámítása alapján, a kárszámításban feltüntetett un. “roncsértéken” egyszerűen megveszi a roncsot, vagyis ez is egy lehetőség.

Ennek kapcsán a járműveket érő totálkárokról még érdemes tudni, hogy van az un. gazdasági totálkár, ami a biztosító szabályzata alapján akkor áll be, ha a jármű gazdaságosan már nem javítható (a javítás költsége meghaladná a jármű káridőponti avult értékét) és ilyenkor a biztosító a járművet gazdasági totálkárodósnak minősíti. Ez általában öreg autóknál azt eredményezi, hogy a károsultnak a roncs, még elég jó autónak tűnik (szemre is csak kicsit van összetörve) és könnyen lehet, hogy meg lehet még javíttatni a biztosító által fizetett pénzből.

Figyelem! A biztosítók szolgáltatása a szerződésben vagy feltételeken meghatározott esetleges várakozási idők figyelembe vételével, az adott biztosító vonatkozó általános-, kiegészítő- és kárrendezési feltételei szerint a biztosítási összegek mértékéig terjed, figyelemmel a kivételekre és kizárásokra. Az egyes biztosítások/szolgáltatások pontos feltételei - a fenti általános leírástól - biztosítónként és szolgáltatónként eltérőek lehetnek, változhatnak, ezért kérjük, hogy azokat a szerződéskötéskor az adott alkuszi, és/vagy biztosítói oldalakon mindenképp ellenőrizze!

HOL KÖSSEK KIEGÉSZÍTŐ MARADVÁNY PLUSZ BIZTOSÍTÁST?

A biztosítás kizárólag CASCO biztosítás mellé, azzal együtt köthető! Kalkuláció esetén jelölje meg az adott kiegészítő biztosításra vonatkozó igényét és ellenőrizze, hogy a kapott ajánlatok tartalmazzák azt. Az alkuszi oldalak több biztosító CASCO kiegészítő biztosítási ajánlatát is bemutatják, de ezen ajánlatok közül nem minden ajánlat tartalmazza a fenti elemet.

Alkuszok oldalai - ahol a biztosítás elérhető

Biztoshely.hu CASCO kötés >>

Insura.hu CASCO kötés >>

Eurorisk.hu CASCO kötés >>

Biztosítók oldalai - ahol a biztosítás elérhető

Generali Biztosító CASCO kötés >>

Genertel Biztosító CASCO kötés >>

Legfrissebb hírek

Kiadva - 2024. április 10 - Mitől lesz hatékonyabb a lakáskampány? A kampány tapasztalatait és a piaci szereplők jövőre vonatkozó javaslatait ebben a cikkben gyűjtöttük össze.

Kiadva - 2024. április 8 - A Pénzmosás Elleni Törvény 2024. július 1-től életbe lépő módosításának köszönhetően az életbiztosítások esetében távolról - online módon is elérhetővé válik az ügyfélelek számára a személyazonosságuk igazolása.

Kiadva - 2024. március 11 - Már közel 40 ezren választottak maguknak kedvezőbb lakásbiztosítást a március 1-óta tartó kampányban, miközben a díjszámítások száma a fél milliót is meghaladta.

Tovább az összes hírre