IBUSZ és az utazás, vagy mondjuk inkább IUV-t?

Kiadva - 2023. július 18 - Az utazási szezon közepén érdemes szót ejteni az egyik legnagyobb és legrégebbi utazási irodánkról, mely napjainkban - immáron több mint 120 évesen - még mindig számos bel- és külföldi utazást és természetesen hozzájuk tartozó utasbiztosítási szerződést kínál.

Az IBUSZ története igazán színes és érdekes. A vállalat IUV (Idegenforgalmi és Utazási Vállalat Részvénytársaság) néven kezdte meg működését. 1902-es megalakulásánál olyanok bábáskodtak, mint például Gróf Esterházy Mihály, Dessewffy Arisztid és Széchenyi István. A kor nemzetközi példáinak mintájára létrehozott vállalat volt az első hazánkban, mely Magyarországot, mint utazásszervezésben érdekelt üzleti társulást felhelyezte az idegenforgalom térképére.

Az IUV 1905-ben már 30 belföldi irodát üzemeltetett és Európa szerte rendelkezett képviseletekkel. Utazásszervezési tevékenységében olyan unikális dolgokat találunk, mint például a Nemzetközi Hálókocsi Társaság menetjegy irodái.

A Magyar Államvasutak központi menetjegy irodájaként többek között pályaudvari hírlap értékesítéssel, poggyász szállítással is foglalkozott, de kötelessége volt Magyarországnak turisztikai célként való népszerűsítése is. A társaság 1926 óta viseli az IBUSZ nevet. Megalakulása óta szinte mindenki utazott már vele, nem találunk olyan magyar családot, akinek tagja ne utazott volna legalább egyszer a “Generációk utazási irodájával”. Sikerességét mi sem bizonyítja jobban, mint hogy ma is számos utazása közül válogathatunk. Külföldi utazásokhoz évtizedek óta kínálja az utasbiztosításokat, kezdetben az Állami Biztosító termékeit, majd a piacnyitás óta, aktuális partnereinek mindenkori utasbiztosításait.

Az IBUSZ jelenlegi partnere a Colonnade Biztosító, mely az utazási biztosítások egyik specialistája a régiónkban. Az utazások mellé kínált utazási (nyaralási) és síbiztosítások a baleset, betegség és poggyász károkra kínálnak fedezeteket, magyar nyelvű segítségnyújtással az egész világra kiterjedően.

Forrás: IBUSZ.hu

Legfrissebb hírek

Kiadva - 2024. június 12 - A hazai biztosítási szektor jelenleg alacsony, illetve közepes szintű digitalizációval bír. Ennek gyors megváltoztatása a mesterséges intelligenciának köszönhetően most nem csak elérhetővé, de szükségszerűvé is vált! A BEK elemzése hiánypótló a témában...

Kiadva - 2024. április 10 - Mitől lesz hatékonyabb a lakáskampány? A kampány tapasztalatait és a piaci szereplők jövőre vonatkozó javaslatait ebben a cikkben gyűjtöttük össze.

Kiadva - 2024. április 8 - A Pénzmosás Elleni Törvény 2024. július 1-től életbe lépő módosításának köszönhetően az életbiztosítások esetében távolról - online módon is elérhetővé válik az ügyfélelek számára a személyazonosságuk igazolása.

Tovább az összes hírre