Kiegészítő Kerékpár (Felelősség) biztosítás

Kiegészítő “Kerékpár” biztosításnak hívják, de ez ne tévesszen meg minket. Ez valójában egy kiegészítő kerékpáros felelősségbiztosítás. A feltételek szerint ugyanis “szerződés szempontjából biztosítási eseménynek minősül az a káresemény, amelyet a biztosított kerékpározás során okozott, és amelyért a biztosított, mint károkozó vagy mint károkozásért felelős személy a magyar jog szerint kártérítési felelősséggel tartozik a harmadik személyeknek okozott a) személyi sérülésekért, b) szerződésen kívül okozott dologi károkért, c) és az ezekre visszavezethető vagyoni károkért”.

Figyelem! A biztosítók szolgáltatása a szerződésben vagy feltételeken meghatározott esetleges várakozási idők figyelembe vételével, az adott biztosító vonatkozó általános-, kiegészítő- és kárrendezési feltételei szerint a biztosítási összegek mértékéig terjed, figyelemmel a kivételekre és kizárásokra. Az egyes biztosítások/szolgáltatások pontos feltételei - a fenti általános leírástól - biztosítónként és szolgáltatónként eltérőek lehetnek, változhatnak, ezért kérjük, hogy azokat a szerződéskötéskor az adott alkuszi, és/vagy biztosítói oldalakon mindenképp ellenőrizze!

HOL KÖSSEK KIEGÉSZÍTŐ KERÉKPÁROS (FELELŐSSÉG) BIZTOSÍTÁST?

A biztosítás kizárólag kötelező (KGFB) biztosítás mellé, azzal együtt köthető! Kalkuláció esetén jelölje meg az adott kiegészítő biztosításra vonatkozó igényét és ellenőrizze, hogy a kapott ajánlatok tartalmazzák azt. Az alkuszi oldalak több biztosító KGFB-hez köthető kiegészítő biztosítási ajánlatát is bemutatják, de ezen ajánlatok közül nem minden ajánlat tartalmazza a fenti kiegészítő elemet.

Alkuszok oldalai - ahol a biztosítás elérhető

Biztoshely.hu KGFB kötés >>

Eurorisk.hu KGFB kötés >>

Insura.hu KGFB kötés >>

Biztosítók oldalai - ahol a biztosítás elérhető

Genertel Biztosító KGFB kötés >>

Legfrissebb hírek

Kiadva - 2024. április 10 - Mitől lesz hatékonyabb a lakáskampány? A kampány tapasztalatait és a piaci szereplők jövőre vonatkozó javaslatait ebben a cikkben gyűjtöttük össze.

Kiadva - 2024. április 8 - A Pénzmosás Elleni Törvény 2024. július 1-től életbe lépő módosításának köszönhetően az életbiztosítások esetében távolról - online módon is elérhetővé válik az ügyfélelek számára a személyazonosságuk igazolása.

Kiadva - 2024. március 11 - Már közel 40 ezren választottak maguknak kedvezőbb lakásbiztosítást a március 1-óta tartó kampányban, miközben a díjszámítások száma a fél milliót is meghaladta.

Tovább az összes hírre