Biztosítási Alkuszok

Az Alkusz független biztosítási tanácsadó, aki az ügyfél megbízásából jár el, a biztosítóval szemben, de főként mindenkor az ügyfél érdekében.

Tevékenységét az ügyfelei (megbízói) által befizetett biztosítási díjak után kapott, a köznyelvben „jutaléknak” hívott bevételeiből finanszírozza. Jutalékát (újabban: javadalmazását) vagy költségtérítését kaphatja a biztosítótól, de ügyfelétől is.

Az alkusz tevékenységét az MNB tevékenységi engedélye alapján végzi, kötelezően rendelkezik nagy összegű felelősségbiztosítással arra az esetre ha ügyfelének kárt okozna.

Az alkuszok között megkülönböztethetünk offline és online alkuszokat, akik közül az utóbbiak az Internet közcélú hálózatán keresztül, távollévők közti kereskedelmet folytatva közvetítik a biztosításokat. Ezt nevezzük esetükben online biztosításközvetítésnek.

Legfrissebb hírek

Kiadva - 2024. június 12 - A hazai biztosítási szektor jelenleg alacsony, illetve közepes szintű digitalizációval bír. Ennek gyors megváltoztatása a mesterséges intelligenciának köszönhetően most nem csak elérhetővé, de szükségszerűvé is vált! A BEK elemzése hiánypótló a témában...

Kiadva - 2024. április 10 - Mitől lesz hatékonyabb a lakáskampány? A kampány tapasztalatait és a piaci szereplők jövőre vonatkozó javaslatait ebben a cikkben gyűjtöttük össze.

Kiadva - 2024. április 8 - A Pénzmosás Elleni Törvény 2024. július 1-től életbe lépő módosításának köszönhetően az életbiztosítások esetében távolról - online módon is elérhetővé válik az ügyfélelek számára a személyazonosságuk igazolása.

Tovább az összes hírre