MABISZ

1986-ban az Állami Biztosító mellett – megszüntetve ezzel a magyarországi biztosítási monopóliumot megalakult a Hungária Biztosító. Ezt rövid időn belül számos más, új, alapvetően külföldi biztosító magyarországra érkezése követte, akik szintén biztosító társaságokat alapítottak hazánkban. Ezzel az állami tulajdonú biztosítóintézetek szerepét átvették az újonnan létrejött társaságok.

  1. november 14-én nyolc biztosító társaság részvételével megalakult a Magyar Biztosítók Szövetsége, szakmai szakmai érdekképviselete (a MABISZ), mely érdekképviseleti feladatai mellett, számos szakmai és társadalmi feladatot is ellát.

Tagjainak száma mára már megközelíti a harmincat. Tagjai között találhatóak a magyarországi biztosítótársaságok, biztosító egyesületek és EU tagállami biztosítók fióktelepeinek jelentős része is.

Legfrissebb hírek

Kiadva - 2024. április 10 - Mitől lesz hatékonyabb a lakáskampány? A kampány tapasztalatait és a piaci szereplők jövőre vonatkozó javaslatait ebben a cikkben gyűjtöttük össze.

Kiadva - 2024. április 8 - A Pénzmosás Elleni Törvény 2024. július 1-től életbe lépő módosításának köszönhetően az életbiztosítások esetében távolról - online módon is elérhetővé válik az ügyfélelek számára a személyazonosságuk igazolása.

Kiadva - 2024. március 11 - Már közel 40 ezren választottak maguknak kedvezőbb lakásbiztosítást a március 1-óta tartó kampányban, miközben a díjszámítások száma a fél milliót is meghaladta.

Tovább az összes hírre