MNB

A hazai biztosítási szektor pénzügyi és jogi felügyeletét is ellátó szervezet, amely nem is olyan régen a Gazdaságfejlesztési Minisztériummal közösen megkezdte a magyar biztosítási szektor reorganizációját. Ennek a munkának a célja, hogy erősebb verseny legyen a biztosítók között, jobban érvényesüljön az ügyfelek érdeke, nagyobb legyen a hazai tulajdonú biztosítók aránya a piacon és emellett a korábbi rossz sémák is mielőbb lebontásra kerüljenek. Mindez élénk szabályozói figyelmet ígér az ágazatnak és leginkább az öngondoskodás, a lakás-, az agrárbiztosítások és későbbiekben az egészségbiztosítások területén is tervez beavatkozást.

Legfrissebb hírek

Kiadva - 2024. április 10 - Mitől lesz hatékonyabb a lakáskampány? A kampány tapasztalatait és a piaci szereplők jövőre vonatkozó javaslatait ebben a cikkben gyűjtöttük össze.

Kiadva - 2024. április 8 - A Pénzmosás Elleni Törvény 2024. július 1-től életbe lépő módosításának köszönhetően az életbiztosítások esetében távolról - online módon is elérhetővé válik az ügyfélelek számára a személyazonosságuk igazolása.

Kiadva - 2024. március 11 - Már közel 40 ezren választottak maguknak kedvezőbb lakásbiztosítást a március 1-óta tartó kampányban, miközben a díjszámítások száma a fél milliót is meghaladta.

Tovább az összes hírre