Érdekmúlás

Olyan jogi hatást kiváltó esemény (tény), melynek hatására a szerződés megszűnik, megszüntethető. Ilyen lehet például gépjármű vagy lakásbiztosítás esetén a tulajdonjog megszűnése, elvesztése (eladás, lopás miatti) vagy vállalkozói biztosítás esetén a vállalkozás megszűnése. A biztosítási szerződés megszűnéséhez ajánlott a szerződőnek jeleznie kell a biztosító felé a változás tényét.

Legfrissebb hírek

Kiadva - 2024. június 12 - A hazai biztosítási szektor jelenleg alacsony, illetve közepes szintű digitalizációval bír. Ennek gyors megváltoztatása a mesterséges intelligenciának köszönhetően most nem csak elérhetővé, de szükségszerűvé is vált! A BEK elemzése hiánypótló a témában...

Kiadva - 2024. április 10 - Mitől lesz hatékonyabb a lakáskampány? A kampány tapasztalatait és a piaci szereplők jövőre vonatkozó javaslatait ebben a cikkben gyűjtöttük össze.

Kiadva - 2024. április 8 - A Pénzmosás Elleni Törvény 2024. július 1-től életbe lépő módosításának köszönhetően az életbiztosítások esetében távolról - online módon is elérhetővé válik az ügyfélelek számára a személyazonosságuk igazolása.

Tovább az összes hírre