Kiegészítő biztosítás

A kiegészítő biztosítások jellegüknél fogva sokkal többen vannak, mint az alapbiztosítások. Szerepük, hogy az alapbiztosítással biztosított kockázatokat kiegészítsék, bővítsék a biztosított sajátos, egyedi igényeit figyelembe véve. A kiegészítő biztosítások tehát olyan további kockázatokra vonatkoznak, melyek az alapbiztosításokban nincsenek benne.

A kiegészítő biztosítás nem köthető meg önállóan, minden esetben az alapbiztosításhoz kapcsolódik, vagyis ha az alapbiztosítás megszűnik, akkor a kiegészítő biztosítás is érvényét veszti.

Megjegyzés: Egyes önálló, de kisebb kockázatokra szóló biztosításokat is szokás “kiegészítőnek” nevezni, ha azokat a piacon bevett szokások alapján általában alapbiztosítások mellé kínálják. Ezek a biztosítások azonban tulajdonképpen csak együtt, de NEM hozzá kötődnek az alapbiztosításhoz, így nem is szűnnek meg annak esetleges megszűnésekor és a rájuk vonatkozó biztosítási szerződés és a hozzájuk kapcsolódó díjfizetés is önállóan történik. Ilyenek lehetnek például a Lopás CASCO vagy a Kátyúkár biztosítások, melyek a kötelező biztosítás mellé köthetők (kínáltak).

Legfrissebb hírek

Kiadva - 2024. április 10 - Mitől lesz hatékonyabb a lakáskampány? A kampány tapasztalatait és a piaci szereplők jövőre vonatkozó javaslatait ebben a cikkben gyűjtöttük össze.

Kiadva - 2024. április 8 - A Pénzmosás Elleni Törvény 2024. július 1-től életbe lépő módosításának köszönhetően az életbiztosítások esetében távolról - online módon is elérhetővé válik az ügyfélelek számára a személyazonosságuk igazolása.

Kiadva - 2024. március 11 - Már közel 40 ezren választottak maguknak kedvezőbb lakásbiztosítást a március 1-óta tartó kampányban, miközben a díjszámítások száma a fél milliót is meghaladta.

Tovább az összes hírre