Nem vagyoni kár

Nem vagyoni kár (nevezik még “sérelmi díj”-nak is). Adott káresemény esetén a károsultat az esetleges vagyonában bekövetkező károkon felül ért egyéb kár. Ez lehet elmaradt haszon, életvitelben bekövetkező változás, esztétikai sérülés, lelki trauma, stb. A nem vagyoni kárigény/kártérítés célja, hogy az elszenvedett kár hozzávetőleges kiegyensúlyozását olyan pénzbeli kompenzáció nyújtásával tegye meg, amely körülbelül egyenértékű a kár mértékével. Mértékének megállapítása az egyik legnehezebb.

Legfrissebb hírek

Kiadva - 2024. április 10 - Mitől lesz hatékonyabb a lakáskampány? A kampány tapasztalatait és a piaci szereplők jövőre vonatkozó javaslatait ebben a cikkben gyűjtöttük össze.

Kiadva - 2024. április 8 - A Pénzmosás Elleni Törvény 2024. július 1-től életbe lépő módosításának köszönhetően az életbiztosítások esetében távolról - online módon is elérhetővé válik az ügyfélelek számára a személyazonosságuk igazolása.

Kiadva - 2024. március 11 - Már közel 40 ezren választottak maguknak kedvezőbb lakásbiztosítást a március 1-óta tartó kampányban, miközben a díjszámítások száma a fél milliót is meghaladta.

Tovább az összes hírre