Többszörös biztosítás

Akkor beszélhetünk többszörös biztosításról, ha azok egyazon vagyontárgyra vagy egyazon személyre, azonos időben, azonos kockázatokra vonatkozóan fenálló biztosítási szerződések. Míg a vagyonbiztosítások esetében a többszörös biztosítás nem megengedett és a később kötött szerződés(ek) csak annyiban érvényes(ek), amennyiben az előbb kötött szerződés(ek)hez képest többlet kockázatot, vagy többlet értéket tartalmaz(nak), addig például baleset vagy életbiztosítás esetében az összes szerződés érvényes lehet és mindegyik esetében számíthatunk kártérítésre.

Legfrissebb hírek

Kiadva - 2024. április 10 - Mitől lesz hatékonyabb a lakáskampány? A kampány tapasztalatait és a piaci szereplők jövőre vonatkozó javaslatait ebben a cikkben gyűjtöttük össze.

Kiadva - 2024. április 8 - A Pénzmosás Elleni Törvény 2024. július 1-től életbe lépő módosításának köszönhetően az életbiztosítások esetében távolról - online módon is elérhetővé válik az ügyfélelek számára a személyazonosságuk igazolása.

Kiadva - 2024. március 11 - Már közel 40 ezren választottak maguknak kedvezőbb lakásbiztosítást a március 1-óta tartó kampányban, miközben a díjszámítások száma a fél milliót is meghaladta.

Tovább az összes hírre