Bérlők és Bérbeadók lakásbiztosítása

A bérbeadók által kötendő biztosítás, társasházi lakás esetén, tulajdonképpen megegyezik a társasház biztosításnál leírtakkal >> kivéve, ha a lakás nem bútorozottan kerül kiadásra, mert ez esetben a bérlő által használt és a lakásba általa behozott bútorokra magának a bérlőnek kell kötnie majd a lakásbiztosítás keretében, ingóságbiztosítást.

Saját lakás, ház kiadása esetén viszont a bérbeadónak teljes körű ház-, lakásbiztosítást kell kötnie - a bútorokkal kapcsolatos fenti kitétel figyelembe vételével.

Bérlőknek, a saját bútorok (ha vannak), illetve a saját ingóságai tekintetében kell gondoskodnia a lakásbiztosítás keretében az ingóságbiztosításról.

Nagyon fontos ugyanakkor, hogy mindkét fél kössön felelősségbiztosítást is a lakásbiztosítási szerződésbe!!

Felelősségbiztosítás a lakásbiztosításokban >>

Blog kategóriák
Legfrissebb hírek

Kiadva - 2024. április 10 - Mitől lesz hatékonyabb a lakáskampány? A kampány tapasztalatait és a piaci szereplők jövőre vonatkozó javaslatait ebben a cikkben gyűjtöttük össze.

Kiadva - 2024. április 8 - A Pénzmosás Elleni Törvény 2024. július 1-től életbe lépő módosításának köszönhetően az életbiztosítások esetében távolról - online módon is elérhetővé válik az ügyfélelek számára a személyazonosságuk igazolása.

Kiadva - 2024. március 11 - Már közel 40 ezren választottak maguknak kedvezőbb lakásbiztosítást a március 1-óta tartó kampányban, miközben a díjszámítások száma a fél milliót is meghaladta.

Tovább az összes hírre