Hogyan lehet olcsóbb a lakásbiztosításunk?

Amennyiben elfelejtjük azt a botor lehetőséget, hogy lecsökkentjük a biztosított lakásunk-, házunk, vagy az ingóságaink biztosítási értékét vagy a biztosított kockázatok körét (ami természetesen mindkét esetben a kártérítések csökkenéséhez vezetne), akkor pusztán egyetlen módon csökkenthetjük a lakásbiztosításunk díját!

Ez pedig nem más, minthogy évről-évre ellenőrizzük a biztosítók nekünk szóló ajánlatait, vagyis versenyeztetjük a biztosítókat!

Ezt úgy tehetjük meg egyszerűen, hogy az évforduló előtt legalább 50 nappal (hogy legyen időnk kalkulálni, döntést hozni, ügyintézni) megnézzük az online kalkulátorok (alkuszi vagy az MNB kalkulátorának) aktuális ajánlatait

Itt tudja ellenőrizni a lakás díjakat >>

és ha találunk jobbat, olcsóbbat mint az aktuális biztosításunk, akkor kezdeményezzük, vagyis intézzük a biztosító váltást (természetesen időben gondoskodva mindenről…)

Lásd a lakásbiztosítás felmondása című írásunkat >>

Amennyiben nem találunk olcsóbb biztosítást, mint az aktuális szerződésünk, akkor meg kell néznünk, hogy van-e lehetőségünk a meglévő biztosításunk díjfizetési feltételein változtatni, ami némileg csökkentheti a díjunkat, mivel általában az éves átutalásos, vagy díjlehívásos díjfizetési konstrukció eredményezi a legolcsóbb díjat.

Blog kategóriák
Legfrissebb hírek

Kiadva - 2024. június 12 - A hazai biztosítási szektor jelenleg alacsony, illetve közepes szintű digitalizációval bír. Ennek gyors megváltoztatása a mesterséges intelligenciának köszönhetően most nem csak elérhetővé, de szükségszerűvé is vált! A BEK elemzése hiánypótló a témában...

Kiadva - 2024. április 10 - Mitől lesz hatékonyabb a lakáskampány? A kampány tapasztalatait és a piaci szereplők jövőre vonatkozó javaslatait ebben a cikkben gyűjtöttük össze.

Kiadva - 2024. április 8 - A Pénzmosás Elleni Törvény 2024. július 1-től életbe lépő módosításának köszönhetően az életbiztosítások esetében távolról - online módon is elérhetővé válik az ügyfélelek számára a személyazonosságuk igazolása.

Tovább az összes hírre