Legnépszerűbb kiegészítő biztosítások a magyarországi lakásbiztosításokban

A lakásbiztosítás minden otthon tulajdonosa számára rendkívül fontos és értékes védelmet nyújt. Az otthonunk az életünk központi helye, így természetes, hogy mindent megteszünk annak érdekében, hogy megóvjuk és biztonságban tartsuk. A lakásbiztosítás segít abban, hogy legyen egy megbízható és pénzügyileg fedezett védőháló lakásunk, családi házunk kapcsán, hiszen ez a vagyontárgy általában sok éves munkánk gyümölcseként kerül birtokunkba.

A lakásbiztosítás ára is fontos, ami most azért különösen érdekes, mert 2024 márciusában lesz egy lakásbiztosító váltási kampány magyarországon, ahol minden lakástulajdonos ellenőrizheti lakásbiztosításának díját, feltételeit és ha talál jobbat, olcsóbbat, akkor új biztosítást köthet ebben az egy hónapban.

Itt mutatjuk, hogy hol érdemes, hol lehet kalkulálni a márciusi lakásbiztosítási díjakat, hol lehet megnézni a biztosítási ajánlatokat >>

A lakásbiztosítás esetében az alapbiztosítási (tűzbiztosítás, robbanásbiztosítás, villámcsapás, repülőgép rázuhanása, viharbiztosítás, árvízbiztosítás, földrengésbiztosítás, betöréses lopás- és rablásbiztosítás, valamint a felelősségbiztosítás) eseményeken túl szükségünk lehet kiegészítő biztosításokra is.

Egy megbízható és jól összerakott - alap és kiegészítő kockázatokat tartalmazó lakásbiztosítás segít megelőzni a súlyos anyagi veszteségeket és kiszámíthatóságot és nyugalmat biztosít számunkra. Az utóbbi években a biztosítási piac egyre inkább fejlődik és bővül, így a fogyasztók is széles körű biztosítási lehetőségek közül választhatnak. A lakásbiztosítások kapcsán egyre népszerűbbek a kiegészítő biztosítások, amelyek különböző kockázati eseményekre nyújtanak fedezetet.

Ebben a cikkben öt érdekes kiegészítő biztosítást mutatunk be általánosságban, amelyek segítségével még teljesebb biztonságot teremthetünk magunknak és családunknak.

  1. Kiegészítő családi jogvédelem biztosítás:

A családi jogvédelem biztosítás célja, hogy jogi segítséget nyújtson abban az esetben, ha jogellenes cselekedet ér téged vagy családod tagjait. Ez magában foglalhatja például az adóügyekben, a munkajogban és a családjogi ügyekben nyújtott jogi segítséget. Egy ilyen biztosítással könnyedén és költséghatékonyan intézheted jogi ügyeidet, anélkül hogy aggódnod kellene a magas ügyvédi költségek miatt.

  1. Kiegészítő zárcsere biztosítás:

A zárcsere biztosítás lehetővé teszi, hogy a lakásod kulcsait kár esetén ingyenesen cseréltethesd le. Ha tehát elveszted a kulcsaidat vagy ellopják őket, betöréskor megrongáják a zárat, akkor egyszerűen és költséghatékonyan tudod biztosítani a lakásod zárainak cseréjét. Így megelőzheted a további bosszúságokat és biztonságban tudhatod otthonodat.

  1. Kiegészítő klímaberendezés biztosítás:

A klímaberendezés biztosítás fontos, ha otthon egy korszerű, drága klímát használsz. Ezzel a biztosítással fedezheted a klímaberendezés hibáit, meghibásodásait és javítási költségeit. Így nyugodtan élvezheted a kellemes hőmérsékletet és komfortot otthonodban, anélkül hogy aggódnod kellene a meghibásodás miatt.

  1. Kiegészítő síremlék biztosítás:

A síremlék biztosítás lehetővé teszi, hogy a hozzátartozók ne legyenek anyagi terhekkel terhelve, ha a síremlék megsérül vagy megszűnik. Ezzel a biztosítással értékes sírköved helyreállíthatod vagy kár esetén újat készíthetsz, így tisztelettel gondoskodhatsz szeretteid nyughelyének megőrzéséről.

  1. Kiegészítő kisállat biztosítás:

Az állatokat is éri sérülés vagy betegség, ezért érdemes gondoskodni az ő egészségükről is. A kiegészítő kisállat biztosítás biztosítja, hogy az állat orvosi ellátásban részesüljön, és a kezelések költségét a biztosító fedezi. Így nem kell aggódnod a kedvenced egészsége miatt és könnyen megengedheted magadnak a megfelelő orvosi ellátást.

Ahogy az életben mindenre, a biztosítások kiválasztásánál is érdemes tájékozott döntéseket hoznunk. Fontos előre gondolkodni és figyelembe venni a lehetséges kockázatokat. Ne feledjük azonban, hogy minden biztosítási termék egyedi és a részletek tisztázása érdekében mindig érdemes konzultálni egy szakemberrel vagy tanácsadóval, elolvasni a részletes feltételeket.

A holkossekbiztositast.hu segít nekünk tanácsadót vagy biztosítót választani, de a díjak kalkulálásában, a kiegészítők közötti eligazodásban is iránymutatásul szolgál! >>

Blog kategóriák
Legfrissebb hírek

Kiadva - 2024. június 12 - A hazai biztosítási szektor jelenleg alacsony, illetve közepes szintű digitalizációval bír. Ennek gyors megváltoztatása a mesterséges intelligenciának köszönhetően most nem csak elérhetővé, de szükségszerűvé is vált! A BEK elemzése hiánypótló a témában...

Kiadva - 2024. április 10 - Mitől lesz hatékonyabb a lakáskampány? A kampány tapasztalatait és a piaci szereplők jövőre vonatkozó javaslatait ebben a cikkben gyűjtöttük össze.

Kiadva - 2024. április 8 - A Pénzmosás Elleni Törvény 2024. július 1-től életbe lépő módosításának köszönhetően az életbiztosítások esetében távolról - online módon is elérhetővé válik az ügyfélelek számára a személyazonosságuk igazolása.

Tovább az összes hírre