Mi befolyásolja majd a lakásbiztosítási díjakat márciusban?

Alapesetben egy biztosító váltási kampányban - amikor a biztosítók versenyeznek az ügyfelekért - az árak komoly csökkenésére lehet számítani.

Ez a 2024-es, márciusi kampányban is minden bizonnyal így lesz, ami az árakat lefelé fogja tolni. Van azonban egy rendkívül fontos tényező is, ami az árak emelkedését vetíti előre. Ez pedig nem más, mint az infláció generálta építőipari áremelkedés, mely a négyzetméter árak rendkívül komoly növekedését okozta az elmúlt két évben. Mert míg 2022-ben egy átlagos újjáépítési költség 300-400 ezer forint volt négyzetméterenként, addig 2024-ben ez a költség az 500-800 ezer forintot is elérheti. Ez a költségnövekedés pedig a biztosítási értékek azonos mértékű növekedését hozza magával, vagy sokkal több, nagyobb összegre fog szólni egy lakásbiztosítás, akár duplájára is - ami viszont az árak duplázódásához vezethet.

Ez a kettős hatás - kiegészítve néhány biztosítástechnikai tényezővel (mint például a kárhányad előírt változása, a jutalékhatár, a korábban alulbiztosítást eredményezően megállapított biztosítási összegek és a verseny) - fogja majd meghatározni mennyit spórolhatunk (ha spórolhatunk egyáltalán) majd a 2024-es kampányban.

Mennyit takaríthat meg várhatóan, ha biztosítót vált 2024-ben? >>

Blog kategóriák
Legfrissebb hírek

Kiadva - 2024. június 12 - A hazai biztosítási szektor jelenleg alacsony, illetve közepes szintű digitalizációval bír. Ennek gyors megváltoztatása a mesterséges intelligenciának köszönhetően most nem csak elérhetővé, de szükségszerűvé is vált! A BEK elemzése hiánypótló a témában...

Kiadva - 2024. április 10 - Mitől lesz hatékonyabb a lakáskampány? A kampány tapasztalatait és a piaci szereplők jövőre vonatkozó javaslatait ebben a cikkben gyűjtöttük össze.

Kiadva - 2024. április 8 - A Pénzmosás Elleni Törvény 2024. július 1-től életbe lépő módosításának köszönhetően az életbiztosítások esetében távolról - online módon is elérhetővé válik az ügyfélelek számára a személyazonosságuk igazolása.

Tovább az összes hírre