Újabb, mintegy fél millió lakásbiztosítást von be a Kormány a 2024 márciusában sorra kerülő lakásbiztosítási kampányba!


Oldalunk kiemelt partnere a Biztosítási Elemző Központ >>

Tovább a Biztosítási Elemző Központra - További elemzések >>

Kiadva - 2024. január 30 - A Nemzetgazdasági Minisztérium által, a MABISZ-hoz a mai napon eljuttatott állásfoglalás szerint, a 2024. március hónapban megrendezésre kerülő lakásbiztosítási kampány kiterjed majd, a csak ingóság biztosítással rendelkező lakásbiztosításokra is.

Ez alapján, a mintegy 530 ezer (a meghirdetett lakáskampány koncepcióból eredetileg kimaradt), jellemzően társasházi albetétekre szóló lakásbiztosítások is felmondhatók lesznek márciusban! Az intézkedés, több mint 1 millió állampolgárt érint.

Ismert, hogy alig egy hónap van már csak hátra és elindul az elmúlt tíz év legnagyobb biztosítási kampánya. A kormány lakásbiztosításokat érintő intézkedésének köszönhetően március 1-től, egy hónapig versenyeznek majd a biztosítók, alkuszok és üzletkötők az ügyfelekért.

A kampány ideje alatt - függetlenül a lakásbiztosítások valós évfordulóitól - bárki soron kívül felmondhatja majd meglévő lakásbiztosítási szerződését és kedvezőbbre válthat.

Olcsóbbak lesznek a lakásbiztosítások

A kampány várhatóan komoly díjszint csökkenést fog majd hozni, vagyis tízezreket spórolhatnak majd a szemfüles lakástulajdonosok. A kampány mintegy 3 millió szerződést érint. Az ügyfelek a kampányban rendezhetik az épületek m2-árait érintő problémákat és akár Minősített Otthonbiztosításra is válthatnak.

A csak ingóságokra szóló biztosítások is optimalizálhatók lesznek

A kampány kapcsán, több kérdésben is szakmai vita bontakozott ki (melyekről itt írtunk részletesebben: https://www.holkossekbiztositast.hu/hirek/lakásbiztosítási-kampány-2024-–-hamarosan-minden-kiderül.html

Ezek közül az egyik legnagyobb vita, a csak ingóság biztosítások tekintetében bontakozott ki. Eredetileg nem terjed volna ki a kampány ezen szerződésekre, vagyis az ezen lakásbiztosítások nem lettek volna soron kívül felmondhatók, de az utolsó pillanatban az NGM végül arra az álláspontra, helyezkedett, hogy ezeket is bevonja a kampányba. Ennek indoka oldalunk szerint elsősorban az, hogy nem lett volna egyszerű kommunikálni, hogy ezen szerződések miért maradnak ki a mintegy 3,3 millió lakásbiztosítás optimalizációjából, ami sok, feleslegesen csalódott lakástulajdonost eredményezett volna.

A mintegy 530 ezer csak ingóságokra szóló lakásbiztosítást, elsősorban társasházi albetétekre, illetve bérlők által, a bérleményben elhelyezett vagyontárgyak szóló biztosítások teszik ki. Ezekben a háztartásokban, több mint egymillió ember él, de így számukra is eljön a biztosítások optimalizálásának lehetősége márciusban. Kis technikai szépséghiba, hogy ezen szerződésekre a biztosítók valószínűleg nem fognak tudni (az előírásoknak megfelelően) 2024. február 15-éig bezárólag értesítést küldeni ügyfeleiknek, mert ez technikailag már nem kivitelezhető, de fontos, hogy így most már tényleg “mindenki” válthat majd márciusban!

Legfrissebb hírek

Kiadva - 2024. április 10 - Mitől lesz hatékonyabb a lakáskampány? A kampány tapasztalatait és a piaci szereplők jövőre vonatkozó javaslatait ebben a cikkben gyűjtöttük össze.

Kiadva - 2024. április 8 - A Pénzmosás Elleni Törvény 2024. július 1-től életbe lépő módosításának köszönhetően az életbiztosítások esetében távolról - online módon is elérhetővé válik az ügyfélelek számára a személyazonosságuk igazolása.

Kiadva - 2024. március 11 - Már közel 40 ezren választottak maguknak kedvezőbb lakásbiztosítást a március 1-óta tartó kampányban, miközben a díjszámítások száma a fél milliót is meghaladta.

Tovább az összes hírre