Kiegészítő Kártevő Kár biztosítás

Kártevők által okozott károk kiegészítő biztosításban fő és melléképületünk, építményeink, medencéink, pergoláink, napelemeink, hőszivattyúink, stb. és ezek gépészeti vezetékeiben keletkező károk vannak biztosítva, melyeket állati kártevők okoznak. Itt nem feltétlenül csak köznyelvi értelemben vett „kártevőkre” (például rágcsálókra) kell gondolni, a biztosító ugyanis a rágcsálók okozta károk mellett madarak, rovarok és a vadállatok által okozott károkat is megtérítik. Saját vagy megőrzésre átvett „kártevőink” - például saját tengerimalacunk - által okozott károkat viszont nem fizeti ki a biztosító, mert a biztosított(ak) által tartott vagy megőrzésre átvett állati kártevők okozta károk ki vannak zárva a fedezetekből, mit ahogy a kártevők irtásának költségei is. Ez alól egyedül a darázsirtás képez kivételt, amennyiben a darazsak a biztosítottak megszokott életvitelét oly mértékben zavarják, hogy az már balesetveszélynek minősül.

Figyelem! A biztosítók szolgáltatása a szerződésben vagy feltételeken meghatározott esetleges várakozási idők figyelembe vételével, az adott biztosító vonatkozó általános-, kiegészítő- és kárrendezési feltételei szerint a biztosítási összegek mértékéig terjed, figyelemmel a kivételekre és kizárásokra. Az egyes biztosítások/szolgáltatások pontos feltételei - a fenti általános leírástól - biztosítónként és szolgáltatónként eltérőek lehetnek, változhatnak, ezért kérjük, hogy azokat a szerződéskötéskor az adott alkuszi, és/vagy biztosítói oldalakon mindenképp ellenőrizze!

HOL KÖSSEK KIEGÉSZÍTŐ KÁRTEVŐ KÁR BIZTOSÍTÁST?

A biztosítás kizárólag lakásbiztosítás mellé, azzal együtt köthető! Kalkuláció esetén jelölje meg az adott kiegészítő biztosításra vonatkozó igényét és ellenőrizze, hogy a kapott ajánlatok tartalmazzák azt. Az alkuszi oldalak több biztosító lakásbiztosításához köthető kiegészítő biztosítási ajánlatát is bemutatják, de ezen ajánlatok közül nem minden ajánlat tartalmazza a fenti kiegészítő elemet.

Alkuszok oldalai - ahol a biztosítás elérhető

Insura.hu MFO lakásbiztosítások >>

Biztosítók oldalai - ahol a biztosítás elérhető

Groupama Biztosító MFO lakásbiztosítás >>

Genertel Biztosító MFO lakásbiztosítás >>

Legfrissebb hírek

Kiadva - 2024. április 10 - Mitől lesz hatékonyabb a lakáskampány? A kampány tapasztalatait és a piaci szereplők jövőre vonatkozó javaslatait ebben a cikkben gyűjtöttük össze.

Kiadva - 2024. április 8 - A Pénzmosás Elleni Törvény 2024. július 1-től életbe lépő módosításának köszönhetően az életbiztosítások esetében távolról - online módon is elérhetővé válik az ügyfélelek számára a személyazonosságuk igazolása.

Kiadva - 2024. március 11 - Már közel 40 ezren választottak maguknak kedvezőbb lakásbiztosítást a március 1-óta tartó kampányban, miközben a díjszámítások száma a fél milliót is meghaladta.

Tovább az összes hírre