Utasbiztosítás és eseményei

Korábbi nevén „BBP” azaz betegség-, baleset-, poggyászbiztosítások ma már - az utazási irodákon kívül - inkább „Utasbiztosítás” összefoglaló néven futnak és számos verziójuk létezik, melyek egy része normál „nyaralás” biztosítás, a többi pedig speciális fedezet (síelésre, hegymászásra, külföldi munkavégzésre, stb.).

Utasbiztosítás nélkül felelőtlenség külföldre utazni, hiszen idegen országban egy esetleges betegség, baleset még a nyelv ismeretében is komoly kihívás, melyre szinte egyedüli, de legalábbis a legjobban bevált megoldás az utasbiztosítás. A normál, nyaralásra szóló utasbiztosítások alapfedezetei általában (de nem teljességgel és nem minden esetben) a következők:

  • Külföldön felmerülő orvosi költségek megtérítése külföldön fellépő hirtelen megbetegedés és baleset miatt
  • Magyarország határain belül felmerülő balesetbiztosítási szolgáltatások külföldre történő kiutazás vagy hazatérés során bekövetkező baleseti halál és rokkantság esetére
  • Külföldön felmerülő baleseti szolgáltatások
  • Poggyászbiztosítási szolgáltatások a poggyász külföldi utazás során történt jogtalan eltulajdonítása, megsemmisülése, poggyászkésés és járatkésés biztosítások
  • A Biztosító által szervezett Magyarországra történő szállítás (beteg és holtest)
  • Egészségügyi segítségnyújtás és egészségügyi tanácsadás
  • További segítségnyújtás (közeli hozzátartozó látogatási költségei, idő előtti hazautazás költségei, gyermek hazaszállítása, segítségnyújtás személygépkocsi hazahozatala kapcsán, tolmács munkadíjának térítése, mentés, kutatás, kimentés költségei)
  • Jogvédelem

Utasbiztosítás és kiegészítő biztosításai >>

Legfrissebb hírek

Kiadva - 2024. június 12 - A hazai biztosítási szektor jelenleg alacsony, illetve közepes szintű digitalizációval bír. Ennek gyors megváltoztatása a mesterséges intelligenciának köszönhetően most nem csak elérhetővé, de szükségszerűvé is vált! A BEK elemzése hiánypótló a témában...

Kiadva - 2024. április 10 - Mitől lesz hatékonyabb a lakáskampány? A kampány tapasztalatait és a piaci szereplők jövőre vonatkozó javaslatait ebben a cikkben gyűjtöttük össze.

Kiadva - 2024. április 8 - A Pénzmosás Elleni Törvény 2024. július 1-től életbe lépő módosításának köszönhetően az életbiztosítások esetében távolról - online módon is elérhetővé válik az ügyfélelek számára a személyazonosságuk igazolása.

Tovább az összes hírre