Sport (extrém)sport biztosítás

A sport (extrém)sport biztosítások által térített káresemények nagyjából megegyeznek a normál utasbiztosításokban felsorolt káreseményekkel, a különbség az, hogy míg a normál utasbiztostásokban ezek a sporttevékenységek általában kizártak, addig a speciális sportbiztosításokban ezek a sportok és külföldön történő művelésük kapcsán bekövetkező káresemények is biztosítottak. A sportbiztosítások a kockázat vállalásán túl általában tartalmazzák még a sportfelszerelés és a mentés, felkutatás, speciális költségeit is, ami jól jön, ha mondjuk egy hegyen ragadunk, hegymászás közben. Nem is hinnénk, hogy mennyi olyan tevékenység van, amelyek űzése esetén ajánlatos sport (extrém)sport biztosítást kötni.

Ilyenek például az akadályfutás, mountain biking, triál kerékpározás, teremben űzött gyorskerékpározás, gokart, quad, bungee jumping, íjászat, lovaglás, sandboarding, sandskiing, airboard, búvárkodás 40 méterig, hegymászás (3000 méterig), kanyoning, hydrospeed, parasailing, jetski, flyboard, rafting, vadvízi kajak és -kenu, BMX kerékpározás, hobbi szintű szabadidős vitorlázás vagy horgászat hajóról, tengeri kajakozás vagy kenuzás, wakeboard, waveski, windsurf, vízisí, kite surfing, kite wing, mezítlábas vizisí, hullámlovaglás, hórafting, hótalpas túrázás, monosí, motoros szánozás, síbiciklizés (síbob), snowblade. Ide sorolhatóak még az extrém parkban vagy "funparkban" végzett sporttevékenységek.

Figyelem! A biztosítók szolgáltatása a szerződésben vagy feltételeken meghatározott esetleges várakozási idők figyelembe vételével, az adott biztosító vonatkozó általános-, kiegészítő- és kárrendezési feltételei szerint a biztosítási összegek mértékéig terjed, figyelemmel a kivételekre és kizárásokra. Az egyes biztosítások/szolgáltatások pontos feltételei - a fenti általános leírástól - biztosítónként és szolgáltatónként eltérőek lehetnek, változhatnak, ezért kérjük, hogy azokat a szerződéskötéskor az adott alkuszi, és/vagy biztosítói oldalakon mindenképp ellenőrizze!

HOL KÖSSEK SPORTOLÁSRA UTASBIZTOSÍTÁST?

A biztosítás önálló termékként köthető. Kalkuláció esetén jelölje meg az adott biztosításra, kiegészítő biztosításra vonatkozó igényét és ellenőrizze, hogy a kapott ajánlatok tartalmazzák azt. Az alkuszi oldalak több biztosító utasbiztosítási ajánlatát is bemutatják, de ezen ajánlatok közül nem minden ajánlat tartalmazza a fenti elemet.

Alkuszok oldalai - ahol a biztosítás elérhető

Biztositok.hu utasbiztosítások >>

Biztoshely.hu utasbiztosítások >>

CLB.hu utasbiztosítások >>

Insura.hu utasbiztosítások >>

Eurorisk.hu utasbiztosítások >>

Netrisk Kft. - Biztosítás.hu utasbiztosítások >>

Netrisk.hu utasbiztosítások >>

Biztosítók oldalai - ahol a biztosítás elérhető

Allianz Biztosító utasbiztosítás kötés >>

Colonnade Biztosító utasbiztosítás kötés >>

Európai Utazási Biztosító utasbiztosítás kötés >>

Groupama Biztosító utasbiztosítás kötés >>

K&H Biztosító utasbiztosítás kötés >>

Magyar Posta Biztosító utasbiztosítás kötés >>

Legfrissebb hírek

Kiadva - 2024. április 10 - Mitől lesz hatékonyabb a lakáskampány? A kampány tapasztalatait és a piaci szereplők jövőre vonatkozó javaslatait ebben a cikkben gyűjtöttük össze.

Kiadva - 2024. április 8 - A Pénzmosás Elleni Törvény 2024. július 1-től életbe lépő módosításának köszönhetően az életbiztosítások esetében távolról - online módon is elérhetővé válik az ügyfélelek számára a személyazonosságuk igazolása.

Kiadva - 2024. március 11 - Már közel 40 ezren választottak maguknak kedvezőbb lakásbiztosítást a március 1-óta tartó kampányban, miközben a díjszámítások száma a fél milliót is meghaladta.

Tovább az összes hírre